Co powinno zagościć na restauracyjnym stoliku?

Osoby prowadzące restauracje eger, powinny zadbać nie tylko o wykwintne menu, estetyczny wystój ścian, lecz także o same stoliki. W zależności, jaką kuchnię oferuje lokal, na stole dla gości powinny znaleźć się wszystkie niezbędne dodatki. Serwetki, przyprawnik, bądź świece zapachowe są mile widziane. Dodatkowo, można ozdobić go małymi bukietami kwiatów. Trzeba jednak uważać, by nie przesadzić. Umiar przede wszystkim. Ciężkie serwety, duże świeczniki, czy zbytni chaos, mogą zaszkodzić i zrazić klientów. Wszystko powinno być, więc przygotowane starannie, a stoły muszą być czyste. To podstawa. Po każdym kliencie powinny być posprzątane i umyte, bo resztki jedzenia, czy śmieci nie będą świadczyć dobrze o restauracje eger, tak samo jak duże flakony, zasłaniające widok na całość. Decydując się na kwiatowe ozdoby stołu, lepiej wybierać bukiety żywych kwiatów, sztuczne będą źle kojarzyły się gościom, a nastrój jest przecież najważniejszy. Cóż nawet stoły muszą być nienagannie przygotowywane, by zrobić wrażenie na odwiedzających.

Comments are closed.